Eva Burgers
Nieuws

Nieuws

Succesvolle YA-thrillerauteur Eva Burgers komt met spannende misdaadtrilogie (12+) 

In het voorjaar van 2024 verschijnt het eerste deel in de Volle maan-trilogie (12+) van Eva Burgers bij uitgeverij Kluitman. De leugenaarsclub is de starttitel van deze serie misdaadromans en zal in uitnodigende en opvallende vorm verschijnen. Spannend, ontroerend én een lust voor het oog.

Eva Burgers is een veelgevraagde en populaire auteur op het voortgezet onderwijs en heeft met haar spannende boeken al veel jongeren aan het lezen gekregen. Van haar boeken zijn inmiddels al meer dan 45.000 exemplaren verkocht.


VOLLE MAAN-TRILOGIE 
De zeventienjarige Elin Vondel staat op het punt om eindexamen te doen. De wereld ligt voor haar open, al heeft ze nog wel het nodige te verwerken. Haar vader overleed plotseling. Bovendien is zijn lichaam nooit gevonden, wat het voor Elin nog altijd lastig maakt om dat verlies een plek te geven.

Elins tegenpool en beste vriendin Yuka is nuchter, analytisch en heeft veel kennis. Samen vormen zij de perfecte combinatie om de misdaden in de boeken te onderzoeken en te ontrafelen.

De Volle maan-trilogie is duizelingwekkend spannend, maar ook bij vlagen ontroerend, onder de mysterieuze aantrekkingskracht van de volle maan.

DE LEUGENAARSCLUB
Wanneer Elin Vondel een boek toegestuurd krijgt met daarin een raadselachtige tekst, lijkt het er even op dat de anonieme afzender een grap met haar uithaalt, maar niets blijkt minder waar. Er belanden steeds weer nieuwe boeken bij haar in de brievenbus en de teksten die daarin geschreven staan, worden elke keer heftiger en persoonlijker.

Samen met haar vriendin Yuka en maatje Hugo gaat Elin op onderzoek uit. Als ze naar plekken worden gestuurd die veel met hun vroegere jeugd te maken hebben, leggen ze heel langzaam de link naar de mysterieuze afzender.

EVA BURGERS
Eva Burgers (Voorburg, 1969) is auteur van jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Burgers groeide op in het pittoreske dorpje Noordwijkerhout en vertrok op achttienjarige leeftijd naar Amsterdam om aan de Hogeschool voor de Kunsten te gaan studeren. Als klein meisje schreef ze al korte verhaaltjes, maar pas in 2011 schreef ze haar eerste boek. Inmiddels zijn er zeventien boeken van haar verschenen. Ze is, naast het schrijven van boeken, jarenlang rechercheur geweest op de afdeling zware criminaliteit. Burgers is ook bedenker van televisieformats. Voor RTL4 bedacht zij het basisidee voor de serie ‘Kroongetuige’, een misdaadspel waarin tien kandidaten een moord in Zweden moesten oplossen. Met haar twee dochters (Noa en Ilja) woont ze vlak aan zee in het mooie vissersdorp Katwijk.

De leugenaarsclub wordt in maart 2024 in de boekhandels verwacht.