Eva Burgers
Jeugdboeken

Jeugdboeken

Nieuw boek, maart 2024!

In het voorjaar van 2024 verschijnt het eerste deel in de Volle maan-trilogie (12+) van Eva Burgers bij uitgeverij Kluitman. De leugenaarsclub is de starttitel van deze serie misdaadromans en zal in uitnodigende en opvallende vorm verschijnen. Spannend, ontroerend én een lust voor het oog.

Eva Burgers is een veelgevraagde en populaire auteur op het voortgezet onderwijs en heeft met haar spannende boeken al veel jongeren aan het lezen gekregen. Van haar boeken zijn inmiddels al meer dan 45.000 exemplaren verkocht.


VOLLE MAAN-TRILOGIE 
De zeventienjarige Elin Vondel staat op het punt om eindexamen te doen. De wereld ligt voor haar open, al heeft ze nog wel het nodige te verwerken. Haar vader overleed plotseling. Bovendien is zijn lichaam nooit gevonden, wat het voor Elin nog altijd lastig maakt om dat verlies een plek te geven.

Elins tegenpool en beste vriendin Yuka is nuchter, analytisch en heeft veel kennis. Samen vormen zij de perfecte combinatie om de misdaden in de boeken te onderzoeken en te ontrafelen.

De Volle maan-trilogie is duizelingwekkend spannend, maar ook bij vlagen ontroerend, onder de mysterieuze aantrekkingskracht van de volle maan.

DE LEUGENAARSCLUB
Wanneer Elin Vondel een boek toegestuurd krijgt met daarin een raadselachtige tekst, lijkt het er even op dat de anonieme afzender een grap met haar uithaalt, maar niets blijkt minder waar. Er belanden steeds weer nieuwe boeken bij haar in de brievenbus en de teksten die daarin geschreven staan, worden elke keer heftiger en persoonlijker.

Samen met haar vriendin Yuka en maatje Hugo gaat Elin op onderzoek uit. Als ze naar plekken worden gestuurd die veel met hun vroegere jeugd te maken hebben, leggen ze heel langzaam de link naar de mysterieuze afzender.

De ouders van Rebel (17) zijn zes jaar eerder bij een hotelbrand omgekomen. Sindsdien woont ze samen met haar tante Marly in een dorpje aan de Nederlandse kust, waar ze een hechte vriendengroep vormt met Lilly Linn, Kai en Oliver. Als in de herfstvakantie de oom van Oliver wordt neergestoken, terwijl de meiden net in een chaletje in België van hun vrijheid aan het genieten zijn, besluiten ze halsoverkop terug naar huis te gaan om Oliver te steunen. Olivers vader is advocaat en Oliver is bang dat zijn vader de volgende op het lijstje zal zijn. De vier vrienden gaan zonder aarzelen op onderzoek uit, maar, geleerd van hun fouten in Afslag Zuid, betrekken ze dit keer meteen rechercheurs Peter en Anna erbij. Zal het ze op deze manier beter lukken de zaak op te lossen zonder dat er gewonden vallen?

Een Nederlands kustdorp. Een hechte groep vrienden. Zomer. Strand. Er is een misdaad die moet worden opgelost, maar het politiekorps laat het afweten. Er zit niks anders op dan dat Rebel en haar drie vrienden zich zelf met de zaak gaan bemoeien. Maar zijn ze zich wel bewust van het gevaarlijke spel dat ze spelen?

Sinds het ongeluk is alles anders. Wat voor zin heeft de jaarlijkse familievakantie naar Nederland nog, nu Felix’ moeder en broer overleden zijn? Met tegenzin vertrekt Felix naar het hotel in Noordwijk, met zijn vader als enige reisgezelschap. Felix voelt zich doodongelukkig en alleen. Felix’ vader, een Amerikaanse hotelmagnaat, is alleen maar bezig met zijn zaak. Nu zijn oudste zoon is overleden, is Felix de gegadigde opvolger. Dat Felix dit helemaal niet zit zitten, wil hij niet horen. Dan komt Felix de mysterieuze Mark tegen, met wie hij direct een connectie voelt. Felix voelt zich bevrijdt in Marks nabijheid, maar kan hij Mark andersom ook helpen met de demonen uit zijn verleden?

Vind me als het tij keert is een hartverscheurende coming-of-age over een steeds hechtere liefde tussen twee jongens die zoeken naar een plek in een maatschappij waar alleen plaats lijkt te zijn voor ‘geslaagde’ mensen. Een verhaal over identiteit, verdriet, overlevingskracht en de verwarrende tijd waarin we “volwassen moeten worden”.

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar? Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een hele andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk? 

Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en besluit tot zijn wanhoop om een half jaar naar Parijs te gaan. Als ze een baantje vindt in de Parijse boekwinkel Shakespeare and Company en daar bevriend raakt met Susan en Lily, is ze hem al bijna vergeten. 
Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt. Wanneer ze op weg naar huis wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Maar juist als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia spoorloos.

Abby is dolblij als ze wordt aangenomen op de politieacademie. Thuis is ze minder gelukkig: haar moeder heeft een nieuwe vriend die zich overal mee bemoeit en haar vader zit op Tinder. Om te ontspannen gaat Abby met vriendin Jane een paar dagen naar Londen. Helaas is de rust ver te zoeken als de meiden verstrikt raken in een crimineel bolwerk. Als duidelijk wordt dat Abby de criminelen kent en Jane plotseling verdwijnt, telt iedere seconde…

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

In Sneeuwstorm gaan de vriendinnen Elouise, Nora en Sophie met school op wintersport. Ze hebben de grootste lol en Elouise heeft ook nog eens sjans van een superknappe skileraar. Op een middag besluiten de vriendinnen en Tim, de ex van Elouise, niet bij de groep te blijven maar off piste te gaan skiën. Superspannend, totdat Nora ten val komt en hulp nodig heeft. Wanneer Tim en Elouise hulp gaan halen, barst er een sneeuwstorm los en Tim keert alleen terug. Waar is Elouise gebleven? En wie heeft er wat met haar verdwijning te maken?

Niet meer verkrijgbaar, wel als 2 in 1 boek met Stille getuige

Niet meer verkrijgbaar, wel als 2 in 1 boek met Flashback

Niet meer verkrijgbaar

Niet meer verkrijgbaar